Vad vill du boka?

Öppet 1 dag/vecka från slutet på april. Varmt välkommen! 

Ayurvedisk utbildning vår/sommar 2021. 

Jag har fått nytt arbetsschema och behöver flytta datum för alla ayurvediska utbildningar. NYA datum läggs upp för bokning under april månad. 

SommarYoga i Frostbrunnsdalen 2021

Under sommaren kommer jag att erbjuda yoga utomhus i vackra Frostbrunnsdalen, inkl. frukost. Datum kommer. 


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Ayurvedisk behandling

Under denna stund får du först en stund i samtal, där vi tillsammans får fram dina doschor, ev. obalanser och därefter också råd att på bästa sätt balansera dig till en bättre hälsa.

Därefter är du välkommen att ta på dig morgonrocken och få en avkopplande stund. Huvudet, nacke, axlar och skuldror masseras med doschabalanserande olja. Marmapunkter stimuleras på huvudet med speciell ayurvedisk olja.

Denna kombi-behandling passar dig som vill få en skön stund samtidigt som du är nyfiken på ayurveda och få med dig livsstilsråd med hem. För mer info om konsultation och behandling, läs under respektive tjänst.
Passar dig som vill ha en skön ansiktsmassage med föryngrande egenskaper genom Marma behandlingen. Lätt rengöring och insmörjning sker i samband med massage.

Genom att stimulera flera viktiga marma energipunkter i ansiktet och huvud påskyndas avgiftningsprocesserna på cellnivå samtidigt som cellerna aktiverar förnyelseprocesserna. Stress på mycket djup fysisk och mental nivå frigörs i hela kroppen.

Vidare masseras dina händer för en extra djupgående avslappning och balanserar dina doshor.
Denna behandling är en av de populäraste oljemassager inom Ayurvedan. Vill du för en stund förflytta dig till Indien, känna värmen av oljan och dofterna, rekommenderas denna oljemassage.

Det är en helkroppsmassage med varm olja som är anpassad efter dig. Specialolja från Sri Lanka, Indien och eteriska oljor används för att göra oljan personlig. Det är vanligt att avsluta behandlingen med att sitta/ligga i en ångbastu, som kallas swedana.

Abhyanga - hjälper dig att rensa kroppen från slaggprodukter.Bra för alla som vill rensa bort både mental & fysiskt skräp. För dem med värk, reumatiker, magproblematik & huvudvärk. Känner du dig trött, har återkommande förkylningar eller virusinfektioner? Då är det denna behandling som hjälper dig att bli mjuk i dina leder/muskler, den är både balanserande & utrensande.

ca 90 min.
I Ayurveda används olika typer av Basti för att rena kroppen och lösa blockeringar. De används också som en del i att balansera energiflödet.

De används vid ex olika typer av stresstillstånd, underfunktion respektive överfunktion av olika hormonsystem, obalanser i magtarmsystemet och smärttillstånd.

Det går till så att vi gör en damm, som vi fyller med olja och örter, dammen placeras på kroppen. Det kan vara på njurarna, på hjärtat, på leder, på magen, allt beroende på symptom och obalanser (ångest, astma, magkatarr, ulcerös colit, förstoppning, sur mage, inkontinens, energibrist, kronisk stress eller smärtande leder).
Garshan är en speciell massage som stimulerar flöden och cirkulation i underhudsvävnaderna. Denna enkla reningsprocedur hjälper till att ”tvätta bort” orenheter och bidrar därmed till ökad produktion av ”ojas”. Garshan massage renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden, hjälper matsmältningen, ämnesomsättning, cirkulation, motverkar celluliter och trötthet.

Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket ama (slaggprodukter) ansamlats i kroppen. Perfekt för dem som vill detoxa och rensa kroppen från skräp och toxiner.

Våren är en lämplig årstid för Garshan.

Garshanmassage med råsidenvantar. Avslutas med lättare varm oljemassage. Vantarna får du med hem.
Abhyanga är en helkropps oljemassage med varm sesamolja. Shirodara får du en oljestråle i pannan med varm sesamolja.

Dessa behandlingar är perfekt att kombinera då de ger en utrensande effekt, bra för personer med värk och stelhet i muskler/leder. Shirodaran hjälper dig att finna avslappning och kroppen kommer in i en tid av återhämtning. Får igång kroppen mjukt och tar bort fysisk och mentalt skräp. Balanserande och utrensande.

Efter denna behandling får du med dig olja hem, för egen massage. Det är också en rekommendation att vara ledig några dagar efter behandlingen så att du hjälper kroppen & sinnet med återhämtningen.

Shirobasti är en utrensande behandling som görs med varm olja på huvudet.
Siddhamassage är en helkroppsmassage som är djupgående och energigivande. Behandlingen avslutas med ångtält/bastu sk. swedana.

Denna kombination med behandling är extra bra för dig som behöver rehabiliterande behandling, extra energi och en känsla av klarhet.
Marma
90 min 850,00 kr Mer info
Marma är en unik behandling för att skapa djup avslappning och balansering av kropp, själ och livskraft. Behandlingen inleds med en kort konsultation och pulsavläsning, sedan stimuleras marmapunkter för att få igång energiflödet i kroppen (meridiansystemet).

De eteriska oljor som används anpassar vi utifrån ditt energiflöde. Särskilt bra vid stress, sömnstörningar och behov av ny energi. En väldigt läkande och helande behandling.
Nasaya - är behandlingen för dina bihålor. Först får du sitta i ångbad, sedan en underbar ansiktsmassage med en speciell teknik med varm handduk. Medical Ghee används i behandlingen, som hälls/droppas i näsan.

Denna behandling rekommenderas för de med problem med bihålorna, ögon/öron, tinnitus, allergier, (ögon)migrän & annan huvudvärk samt smärta/värk i nacken. Den lugnar sinnet & bra att smörja slemhinnorna. ca 60 min.
Shiro-abhyanga, sk huvudmassage. Det är en oljemassage på huvud, nacke, axlar och skulderblad som är välgörande för en stressad själ. Efter massagen stimuleras dina marmapunkter.

Behandlingen inleds med en kort konsultation med pulsavläsning för val av oljor. Det är en effektiv behandling som förstärker hårets tillväxt, avlägsnar smärta, värk och stress som lagrats i nacke och skuldror. Den ger stimulans till blod och lymfsystemet som eliminerar gifter.

Denna behandling kan kombineras fint med abhyanga, där du smörjs in med varm sesamolja som är individuellt anpassad att balansera din kropp, ditt sinne och din själ.
Shirobasti är en utrensande behandling som sker via huvudskalpen. Denna behandling är en reningskur som görs för att avhjälpa vissa obalanser som är specifikt relaterade till förgiftningssymtom i kroppen.

En damm görs av kikärtsmjöl/bönmjöl och denna fylls med olja och örter. Behandlingen är väldigt avslappnande och stärkande.

Shirobasti används vid problematik runt huvudet som i nacke, käke, öron samt vid tex migrän.
Shirodara - är den klassiska behandlingen med oljestrålen i pannan/tredje ögat. Du får även hela kroppen insmord med varm olja, anpassat för dig. Avslutas med ångbastu som kallas swedana.

Den är enormt avslappnande, gör att du landar & jordar dig. Även denna behandling är endel i 'panchakarma'. Därför populär för de som är stressade, känner att det är svårt att finna tid för återhämtning.

Den är så kraftfull att du får räkna med att kroppen går in i sparlåga, verkligen tar sig tid för återhämtningen. Varvid egen inplanerad vila efter behandlingen behövs i flera dagar. Du får med oljan hem för egen massage. ca 75 min.

Siddhamassage är en helkroppsmassage med olika oljor från Sri Lanka eller Indien. Massagen är både kraftfull och djupgående. Den ger energi till hela kroppen och avslutas med att du får du ligga o vila med värme.

Behandlingen är uppiggande och behaglig. Den används tex vid smärta, reumatisk värk eller när du behöver en allmänt vitaliserande behandling.

Siddhamassage är vanlig att få efter en detox, reningskur eller en sk. Panschakarma, då den är uppbyggande.

Coachning/ väglednings samtal

Inom Ayurveda används bl.a pulsavläsning för att se till djupet i människan. Utifrån pulsavläsning, kontroll av ögon, tunga och nageldiagnostik samt frågeformulär och samtal bedöms din hälsostatus.

Hälsokonsultation innebär att du som kund får samtala kring dina levnadsvanor och dagliga rutiner.

Du får med dig tips och råd, samt ev. behandlings- & örtrekomendationer.

Denna rekommenderas till alla som är intresserade av ayurveda. Du får veta lite om hur du bäst tillagar maten, varför du fryser, hur känslor sätter sig i dina organ, hur sinnet ändras efter årstiden och hur du kan hitta balansen i vardagen.
Med samtal & ett aktivt lyssnande coachar jag dig och tar fram de positiva egenskaper som driver dig framåt.

Vill du förändra något, förbättra din hälsa, öka ditt välbefinnande?

Jag har lång erfarenhet att coacha personer i livsstilsförändringar som tex. sluta med tobak, gå ner i vikt, hitta balans mellan jobb och fritid, stresshantering och avslappning.

En Uppföljning av din tidigare hälsokonsultation (inom 6 månader) innebär att vi följer upp hur det har gått med dina råd och ev. örter. Jag gör en ny pulsavläsning.

Kompletterar tidigare konsultation med fler tips och råd, samt ev. behandlings- & örtrekomendationer.

Det är bra att göra en avstämning 3-4 gånger/år eftersom Ayurveda är ett sätt att känna igen sig i de 5 elementen. Luft, rymd, vatten, jord och eld. Dessa ändras efter årstid och är rekommendationerna att göra en uppföljning.

Massage

NAT - Neuro Articular Technique är en behandling som stimulerar & stödjer nervsystemet med eteriska oljor vid den viktiga Locus coeruleus och vagala ganglierna. Vagusnerven stimuleras och genom den kommer vi åt kroppens alla vitala organ inkl. lungor, matstrupe, hjärta, mag-& tarmkanal, lever och njurar.

Behandlingen är mycket rogivande, lugn och avslappnande. Under behandlingen används en glasstav för att stimulera nervsystemet.

Oljor som används är bl.a. frankincense, vetiver, romersk kamomill och cederträ från Young Living.

Denna behandling är skön att boka i samband med vanlig massage, eller Stress Buster.
Stress Buster är en behandling där eteriska oljor masseras in i området kring nacken, skulderblad och axlar. De eteriska oljorna och massagen hjälper dig att släppa stressen, landa och får dig till en bättre återhämtning.

Oljor som används är bl.a frankincense, stress away, deep reliefe från Young Living.
Denna massage är individuellt anpassad med terapeutiska eteriska oljor. Din puls avläses, för att göra en personlig blandning till denna ljuva massage stund.

Aromamassage är oftast lite lättare, mjukare i handlaget, men desto mer "effektiv" då de eteriska oljorna hjälper kroppen i balans.
Denna massage är individuellt anpassad med terapeutiska eteriska oljor. Din puls avläses, för att göra en personlig blandning till denna ljuva massage stund.

Aromamassage är oftast lite lättare, mjukare i handlaget, men desto mer "effektiv" då de eteriska oljorna hjälper kroppen i balans.
Denna massage är individuellt anpassad med terapeutiska eteriska oljor. Din puls avläses, för att göra en personlig blandning till denna ljuva massage stund.

Aromamassage är oftast lite lättare, mjukare i handlaget, men desto mer "effektiv" då de eteriska oljorna hjälper kroppen i balans.
Denna massage är individuellt anpassad med terapeutiska eteriska oljor. Din puls avläses, för att göra en personlig blandning till denna ljuva massage stund.

Aromamassage är oftast lite lättare, mjukare i handlaget, men desto mer "effektiv" då de eteriska oljorna hjälper kroppen i balans.
Massage är en friskvårdande, förebyggande och välbefinnande behandlingsform. Syftet är att minska på muskelspänning och öka cirkulationen, skapa muskelavslappning och öka välbefinnandet. Vid behov visas även yoga asanas och stretchövning.

Genom hormonet oxytocin som frisätts vid beröring. Detta hormon påverkar nervsystemet och hjärtfrekvensen och blodtrycket sjunker, stresshormoner minskar, toleransen av smärta ökar, musklerna slappnar och blodet leds till mag-tarm kanalen för ett optimalt upptag av föda.

Naturligtvis händer det något fysiskt med musklerna också, de knådas, töjs, elasticiteten ökar och det är därför du efter en massage kan känna dig mjuk, smidig och längre i musklerna.
Massage är en friskvårdande, förebyggande och välbefinnande behandlingsform. Syftet är att minska på muskelspänning och öka cirkulationen, skapa muskelavslappning och öka välbefinnandet. Vid behov visas även yogaasana och stretchövning.

Genom hormonet oxytocin som frisätts vid beröring. Detta hormon påverkar nervsystemet och hjärtfrekvensen och blodtrycket sjunker, stresshormoner minskar, toleransen av smärta ökar, musklerna slappnar och blodet leds till mag-tarm kanalen för ett optimalt upptag av föda.

Naturligtvis händer det något fysiskt med musklerna också, de knådas, töjs, elasticiteten ökar och det är därför du efter en massage kan känna dig mjuk, smidig och längre i musklerna.
Massage är en friskvårdande, förebyggande och välbefinnande behandlingsform. Syftet är att minska på muskelspänning och öka cirkulationen, skapa muskelavslappning och öka välbefinnandet. Vid behov visas även yogaasana och stretchövning.

Genom hormonet oxytocin som frisätts vid beröring. Detta hormon påverkar nervsystemet och hjärtfrekvensen och blodtrycket sjunker, stresshormoner minskar, toleransen av smärta ökar, musklerna slappnar och blodet leds till mag-tarm kanalen för ett optimalt upptag av föda.

Naturligtvis händer det något fysiskt med musklerna också, de knådas, töjs, elasticiteten ökar och det är därför du efter en massage kan känna dig mjuk, smidig och längre i musklerna.
Regndropps tekniken är en metod att hjälpa kroppen att korrigera defekter i ryggradens kurvaturer genom att använda eteriska oljor av terapeutisk klass mot virus, bakterier och inflammationer.

Regndroppstekniken är en lätt massage beröring med fjäderlätta strykningar med koppling långt tillbaka till Lakota Indianerna i USA. Under behandlingen stimuleras även fötternas fousulor med vitaflextekniken från Tibetans visdom.

I en Regndroppsbehandling får du en mjuk och skön massage av fötter och rygg i kombination med högkvalitativa oljor.

Den mjuka beröringen i massagen har en balanserande, stärkande och avstressande inverkan både energimässigt och strukturellt på hela kroppen.

Denna Regndroppsteknik passar dig som vill stimulera kroppslig och själslig läkning på flera sätt: Rena ryggraden (rygg och nackproblem) från bakterier och virus, lindra inflammation smärta och värk, stärka immunförsvare,t minska symtom orsakade av stress, förbättra sömn, skapa en reningsprocess i kroppen där både känslomässiga och fysiska blockeringar kan frisläppas

Varje behandling anpassas efter de behov av oljor som just du behöver.

~ Regndropp med bibliska oljor ~ Upplev en ljuvlig stund där 12 bibliska oljor masseras in på fötter och rygg. I Bibeln berättas om eteriska oljor och/eller aromatiska växter på över 600 ställen, eftersom eteriska oljor var den tidens medicin. Eteriska oljor användes på biblisk tid för emotionell rening, mental klarhet, andligt upplyftande och fysiskt helande. ~

Kliniska studier visa att eteriska oljor har den högsta frekvensen av alla naturliga substanser som människan känner till. De skapar en omgivning där bakterier, virus, svamp inte kan leva.

A Statistical Validation of Raindrop Technique, David Stewart, Care Publications

Yoga

Denna yogastund passar dig som vill sträcka ut kroppen, bli lite mjuk och smidig. Landa i stunden och finna närvaron. Det kommer vara olika teman under terminen, ex rygg, hjärtöppnande, lungor/cirkulation eller vatabalanserande yoga.

Alla yogapass har vi en uppvärmningsdel, yoga, andningsövning och sedan meditation och avslappning. Passet är ca 90 minuter.

10 veckor v. 13-22
Yoga Individuellt med Nyckelpigan. Personlig Träning Yoga. Vill du få en privat guidning/klass vare sig du är nybörjare eller har yogat ett tag. Ett yogapass anpassat för dig, där du har fullt fokus, om du behöver förbättra din sömn, hantera din stress, balansera din matsmältning eller bara vara en stund.

PT Yoga går även att göra via Skype.

Är ni några vänner, så går det bra att boka in mig för ert evenemang. Tillägg för extra person á 200 kr/st.
Yoga Individuellt med Nyckelpigan. Personlig Träning Yoga. Vill du få en privat guidning/klass vare sig du är nybörjare eller har yogat ett tag. Ett yogapass anpassat för dig, där du har fullt fokus, om du behöver förbättra din sömn, hantera din stress, balansera din matsmältning eller bara vara en stund.

PT Yoga går även att göra via Skype.

Är ni några vänner, så går det bra att boka in mig för ert evenemang. Tillägg för extra person á 200 kr/st.
Personligt yogaprogram

Nyckelpigan kan nu erbjuda dig ett personligt utformat yogaprogram.

Hur går det till? Vi sitter och samtalar 45-60 min där du själv får berätta vad du önskar och jag behöver veta lite om dig som person ex. dagliga rutiner, fysiska eller psykiska hinder och möjligheter. Därefter sätter jag ihop ett program utifrån dig och dina behov och vi bokar in en tid för uppföljning.

När får jag mitt program? Vid andra träffen går vi igenom programmet och gör övningarna tillsammans. Kom därför klädd i mjuka kläder och om du har tar du med yogamatta.

Uppföljning? Visst är det bra att träffas regelbundet och följa upp hur det går med din träning och ditt nya liv. Det kan göras via telefon eller med en träff. Rekommenderas var annan var tredje månad.

Föredrag, Utbildning & Retreat

Ayurveda Steg 1;

Här får du kunskap om doshorna; Vata, Pitta och Kapha samt om tiden och ätandets konst. Den behandlar också hur vi påverkas och kan förhålla oss till dygnstider och årstider för att spara energi och må bättre.

Var sak har sin tid. Hur du kan känna igen och utnyttja dygnstider och årstider, sätta dem i relation till Vata, Pitta, Kapha, för att på bästa sätt spara energi och må bättre.

Ätandets konst. Måltidsmedvetande, hunger- och mättnadssignaler samt tips för att kunna njuta mer av mat och dryck utan att det skapar slaggprodukter och överflödskilon.

Egenvårdsråd. Enkla, naturliga åtgärder för att förebygga respektive rätta till vanligt förekommande obalanser i t ex mage/tarm, leder/muskler, urinvägar, luftvägar och hud. Vi gör även en meditativ andningsövning.

Då kursledaren, Jenny, är utbildad yogalärare kommer även lättare aktiviteter som promenader och yoga att ingå i utbildningen. Allt för att integrera och ”känna” in kroppen/sinnet hur ayurveda kan vara hos dig och upplevas av andra. Ayurveda är nära kopplat till naturen.

2 heldagar 9:00 - 17:00 inkl. rast och lunchpaus

När du "bokat" har du anmält dig till utbildningen. Du kommer då att få ett välkomst-mejl med mer utförlig information kring kursupplägg och betalning.

Ayurveda Steg 2:

Vi går vidare i Ayurvedisk grundkunskap vilket innebär att vi lär oss om livsgnistan, agni och dess olika former, matsmältningen och tecken på obalanser samt hur vi kan åtgärda dessa. Steg 2 omfattar också kroppens sju vävnader och smakernas betydelse. Vi går också in på pulsavläsning och andra metoder för att urskilja ditt hälsotillstånd.

Agni – livsgnistan – förutsättningen för all transformation. Flera former av Agni på olika ställen i kroppen. Tecken på balans och obalans samt åtgärder.

Kroppens sju vävnader. Hinder och möjligheter för en sund själ i en sund kropp. Smakernas betydelse och sekvens.

Hur de inverkar på Vata, Pitta, Kapha under matsmältningens olika faser. Pulsavläsning och andra metoder för att urskilja ditt hälsotillstånd.

Vi går igenom grunderna och övar vid flera tillfällen. De sex stadierna av sjukdomstillstånd. Från tillfälliga obalanser i Vata, Pitta, Kapha till kronisk sjukdom.

2 heldagar 9:00 - 17:00 inkl. rast och lunchpaus

När du "bokat" har du anmält dig till utbildningen. Du kommer då att få ett välkomst-mejl med mer utförlig information kring kursupplägg och betalning.
Ayurveda Steg 3:

Här förtydligar vi vad Ayurveda menar med en frisk person ur fysisk, mental och känslomässig och andlig aspekt. Vi bygger också på kunskaper om doschorna till att omfatta underavdelningar av dessa och dess specifika områden och funktioner. Du lär dig avläsa och tolka dessa i din egen puls.

Du får successivt nycklar som öppnar fler dörrar, nu till Vata, Pitta, Kaphas underavdelningar, s k subdoshor, och dess specifika områden och funktioner i kroppen. Subdoshorna lär du dig redan nu avläsa och tolka i din egen puls. Du får uppleva ljudvibrationers helande kraft för olika områden inombords.

2 heldagar 9:00 - 17:00 inkl. rast och lunchpaus

När du "bokat" har du anmält dig till utbildningen. Du kommer då att få ett välkomst-mejl med mer utförlig information kring kursupplägg och betalning.

Nyckelpigan

Yoga
Ayurveda
Behandling
Utbildning
Matlagning

Jenny är högskoleutbildad hälsovetare och har vidareutbildning inom området alternativ hälsa. Samayogalärare & aromayogalärare. Ayurvedisk hälsovägledare & terapeut, samt certifierad genom Chopra Center inom Ayurvedisk livsstil, Ayurvedisk lärare inom skolan Human Helath steg 1-5.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Öppet 1 dag/vecka. Tag kontakt med mig om du önskar en annan dag än det som finns i kalendern.

Butiken öppet vid överenskommelse.


Adress
Lindans Bystuga, 1 tr upp
781 93 Lindan
5 km från Borlänge Centrum. Bussförbindelse finns.
Öppna i Google Maps 🗗