Vad vill du boka?

På din första behandling betalar alla endast halva priset av ordinarie pris.

Om du rekommenderar en vän till att bli kund hos mig och den kunden vart på behandling och nämner ditt namn så har du nästa gång du kommer 100:- rabatt som tack för marknadsföringen. 
En så kallad mun-till-mun rabatt :) 

Varmt välkommen till mig
Du hittar mera information på min hemsida om vad jag kan erbjuda. 
www.miasstillness.se

Det går bra att använda din friskvårdspeng.
Vi är även anslutna till Actiway och Epassi Friskvård.
Du kan betala med kort och swish. 
Fakturerar företag.

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Populärast

För dig som behöver hjälp att komma i balans i kroppen, hitta avslappning samt fylla på med energi.
Behandlingen utgår ifrån just dina behov och beroende på hur du mår i din kropp.
Med hjälp av kraniosakral behandling så lokaliserad vi problemområden, kan lossa på spänningar och hitta balans. Problemområden med låsningar och inflammationer har vi medicinsk laser till vår hjälp. Slutligen så tar vi hjälp av massage av rygg, nacke och axlar med koppor som lättar på bindväv och ökar cirkulationen i dessa områden.
Behandlingen är mycket uppskattad och är den som bokas mest.
Under ett samtal så arbetar vi tillsammans för att hitta verktyg till dig för att du med hjälp av coachning ska kunna nå dina mål och visioner.
Vi sitter tillsammans i ljusterapirummet där ett speciellt uppiggande ljus finns.
(se mer under fliken för ljusterapi)

Jag bjuder på te eller kaffe och frukt.

Kanske behöver du hjälp att veta vad som är ditt drömjobb?

Har du mycket stress och allt bara far runt i ditt huvud?
Jag kan hjälpa dig att sortera upp dina tankar och se till att du blir mer målinriktad så du kan lösa upp dessa störande surr i skallen.

Hamnar du ofta i konflikter och har svårt att komma igång med din att göra lista?

Vi samtalar och arbetar utifrån de mål som vi tillsammans sätter upp. Allt planeras helt utifrån just dina behov och självklart så har jag tystnadsplikt.
Varmt välkommen!
Du som köper ett kort gällande 5 ggr, betalar endast 2500:-
Ett torrbodstest där vi får se nivåerna på dina 11 fettsyror i kroppen. Balansen mellan omega 6 och omega 3. Hur hårda dina celler är. Det följer även med information om hur viktigt det är att balansen mellan omega 6 och omega 3 är för kroppen och hur du kan hjälpa din kropp i balans.

Det finns olika priser för blodtestet så kontakta oss för att få veta mera

Stress

För dig som är stressad och behöver hjälp av varva ned, slappna av och bli mer fokuserad,

Med hjälp av kraniosakral Osteopati behandling jobbar vi med att få hela centrala nervsystemet att komma i balans och i ett lugnare tempo. Klienten upplever då oftast att det känns lugnare och skönare i kroppen och att det blir lättare att fokusera igen.

Klienten har kläder på sig och ligger på rygg på en massagebänk. Terapeuten håller oftast klientens huvud i sina händer under behandlingen som oftast sker i tystnad med avslappningsmusik i bakgrunden.

Våra olika behandlingar

Koppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor av silicon skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud.

Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.

Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage.

Säg till terapeuten :

om du är gravid
om du har hjärtproblem och äter blodförtunnande mediciner ( varan)
vid feber eller annan sjukdom ( rådgör med terapeut )
Den balanserande behandlingen grundar sig på Mias utbildningar och erfarenheter från Reiki och Kraniosakral Osteopati. Terapeuten ser på kroppen som en helhet. Den fysiska kroppen, känslokroppen och den mentala kroppen. Behandlingsformen har sedan utvecklats utifrån Mias erfarenheter i kontakt med klienter samt flertalet coachning och mentorutbildningar.

Alla behandlingar är unika och anpassas helt och hållet efter varje klient. Ibland användes även laser som komplement i behandlingen om klienten vill det.

Många gånger blir denna behandling en resa i ditt eget inre och släpper på många låsningar och spänningar som finns i din kropp och ofta visar sig som inflammationer, smärta och stress, huvudvärk eller andra symtom.

Under behandlingen så ligger klienten på behandlingsbänken, alltid påklädd, på rygg och gärna i tystnad med slutna ögon och fokuserar bara på att andas och slappna av. Terapeuten kommer endast med lätt beröring behandla klienten. Inga tryck eller plötsliga manipuleringar kommer att göras.

Utan allt sker i stillhet.

Det här är en behandling för både kropp och själ och passar för all slags ohälsa i kroppen. Många tar även denna behandling för att stressa ned, finna ro och klarhet. Helt enkelt för att balansera upp hela kroppen och finna en skön avslappning.

Några exempel på ohälsa: stress, trötthet, huvudvärk, migrän, axel-, nack- och ryggbesvär, ledbesvär, whiplashskador, kronisk smärta, koncentrations -svårigheter, fibromyalgi, utmattningsdepression, tinnitus, magbesvär, inflammationer, nedstämdhet, depression, kraftlöshet.

Efter behandlingen

Alla upplever naturligtvis olika saker, på olika sätt.

En del vanliga reaktioner är: lite trött, törstig, träningsvärk, piggare, kissar oftare, lite frusen eller varm. Detta är vanligt 1-2 dagar efter behandling.

Om något känns annorlunda efter de dagarna så tveka inte att kontakta oss.

Vi är alla unika och känner oftast vår egen kropp bäst av alla.
Här skräddarsyr vi en behandlingsserie med hjälp av balanserande behandling, ljusterapi , coachning och kosttillskott.
Det passar dig med mycket smärta, inflammationer, hormonrubbningar, depression och utbrändhet.
Första gången blir en intuitiv avslappnande behandling och samtal för att se hur vi på bästa sätt tillsammans planerar upp en lösning under en längre tid med kontinuitet.

Laserbehandling

Medicinsk laser ( Low Level Laser ) används i första hand för att reducera smärta och inflammation, samt för att främja den läkande processen i den skadade eller påverkade vävnaden. Vi använder oss av en modell som heter Mid-laser 904
Det här är några exempel på vad som kan behandlas
• Hälsporre
• Tennisarmbåge/ golfarmbåge / musarm
• Artros – Vid artros uppstår av okänd orsak en ökad nedbrytning av broskvävnad i leden, vilket leder till broskförlust utan kompensatorisk nybildning.
• Inflammation – är i en vid bemärkelse kroppens försvar mot skadevållande faktorer. Beskrivs ofta med fem karaktäristika: rodnad, svullnad, smärta, lokal värmeökning och nedsatt funktion.
• Höft/ Knä/ Fotproblem
• Reumatiska tillstånd – Laserbehandling kan naturligtvis lika lite som medicinering bota reumatism, men symtomen kan ofta lindras. Förutom smärtlindring kan även ökad mobilitet och minskad svullnad uppnås.
• Karpaltunnelsyndrom – Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm.
• Nacksmärta –
• Svullnader, ödem, utgjutningar – Laserbehandling har en antiödematisk effekt som grundar sig på dilatation av lymfkärl och en minskad permeabilitet av blodkärlen.
• Länd/ rygg smärta
• Diskbråck
KONTRAINDIKATIONER:
Några absoluta kontraindikationer för laserbehandling finns egentligen inte.
BEHANDLINGSREAKTIONER:
Information beträffande eventuella behandlingsreaktioner.
• Ingen omedelbar respons – den kan komma senare under dagen eller efter ett par behandlingar.
• Ökad smärta – övergående smärta under ca 6-24 timmar.
• Smärtlindring – kom ihåg att ej överbelasta området.
• Trötthet – glöm ej att informera patienten om detta.
För dig som kanske har ödem/svullnader någonstans, känner dig som att du samlar på dig vätska och onödiga kilon, kanske upplever att du har dåligt immunsystem, ofta inflammerad och trötthetskänsla ex. mellan skulderbladen.
,smärtor i muskler och leder, ödem, karpaltunnelsyndrom, nacksmärtor, whiplash, korsryggssmärtor, axelsmärtor, artros/artrit, stukade fötter, mm

Med hjälp av medicinsk laser så öppnar vi upp lymfsystemet.
Under behandlingen ligger och sitter klienten på massagebänken iförd underkläder.

Du kommer att få lära dig övningar för att själv hjälpa ditt lymfsystem varje dag hemma.

Efter behandlingen kan toalettbesöken öka och en del upplever förändrad lukt/färg på urinen samt färg-och ändrad konsistens på avföringen. Det är inget farligt då det är kroppens sätt att rensa lagrade slaggprodukter.

Behandlingen tar ca 45 minuter och behöver oftast upprepas 1-2 ggr/vecka i 2-3 veckor beroende på hur stora problem och blockeringar som finns i kroppen, samt vad som orsakar ett dåligt fungerande lymfsystem.

Läs mer på www.miasstillness.se


Medicinsk laser ( Low Level Laser ) används i första hand för att reducera smärta och inflammation, samt för att främja den läkande processen i den skadade eller påverkade vävnaden. Vi använder oss av en modell som heter Mid-laser 904
Det här är några exempel på vad som kan behandlas
• Hälsporre
• Tennisarmbåge/ golfarmbåge / musarm
• Artros – Vid artros uppstår av okänd orsak en ökad nedbrytning av broskvävnad i leden, vilket leder till broskförlust utan kompensatorisk nybildning.
• Inflammation – är i en vid bemärkelse kroppens försvar mot skadevållande faktorer. Beskrivs ofta med fem karaktäristika: rodnad, svullnad, smärta, lokal värmeökning och nedsatt funktion.
• Höft/ Knä/ Fotproblem
• Reumatiska tillstånd – Laserbehandling kan naturligtvis lika lite som medicinering bota reumatism, men symtomen kan ofta lindras. Förutom smärtlindring kan även ökad mobilitet och minskad svullnad uppnås.
• Karpaltunnelsyndrom – Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm.
• Nacksmärta –
• Svullnader, ödem, utgjutningar – Laserbehandling har en antiödematisk effekt som grundar sig på dilatation av lymfkärl och en minskad permeabilitet av blodkärlen.
• Länd/ rygg smärta
• Diskbråck
KONTRAINDIKATIONER:
Några absoluta kontraindikationer för laserbehandling finns egentligen inte.
BEHANDLINGSREAKTIONER:
Information beträffande eventuella behandlingsreaktioner.
• Ingen omedelbar respons – den kan komma senare under dagen eller efter ett par behandlingar.
• Ökad smärta – övergående smärta under ca 6-24 timmar.
• Smärtlindring – kom ihåg att ej överbelasta området.
• Trötthet – glöm ej att informera patienten om detta.
En medicinsk laser används bland annat för att minska smärta och inflammation, samt för att främja läkning, och verkar genom att laserljus appliceras utanpå huden.

I detta fall när det gäller behandling och stimulering av hårsäckar så har forskningen visat att ca. 50/50 som drabbats av håravfall/tunnhårig/flint blir hjälpt av laserbehandling.

Det finns många forskningsrapporter samt bilder att ta del av på Pubmed.

Vi har under hösten behandlat 4 personer med laser och här presenterar vi deras resultat efter ca 3 månaders behandlingar och beskriver hur en behandling kan gå till och vad du kan förvänta dig.
Du får räkna med att en behandling tar minst 3 månader.
För mera information, prisuppgifter och ta del av testpersonernas resultat så kontakta Mia på 070-653 38 41

Ljusterapi

Under vinterhalvåret får vi nordbor för lite dagsljus. Vid brist på dagsljus rubbas kroppens biologiska klocka och hormonproduktionen kommer i obalans. Melatonin är kroppens ”sömnhormon”.

Man ska ha lite melatonin på dagen och mycket på natten.

Om balansen rubbas kan man bli trött på dagen, tappa energi, ork och lust. Många upplever ett ökat sötsug och kan få problem med vikten.

I vissa fall blir det obalans som skapar depressioner, och sömnstörningar.

Att vistas i ett ljusrum kan motverka ljusbristen och hjälper till att minska på melatoninproduktionen under dagtid.

När det starka ljuset i ljusrummet träffar ögats näthinna ger det signaler till tallkottkörteln, som minskar melatoninproduktionen.

Det påverkar i sin tur bland annat omsättningen och utsöndringen av serotonin som är ett må-bra hormon som vi behöver.

Du kan välja att sitta i rummet 30 eller 60 minuter. Du sitter vaken och med öppna ögon. Läs en tidning, drick en kopp kaffe eller gör sällskap med en vän.

Ring eller smsa för att boka tid.

Näring och kosttillskott

Det står klart att de flesta av våra livsstilssjukdomar utvecklas genom inflammationstillstånd. Inflammationer är kroppens försvar vid skada och sjukdom, vilket är en naturlig reaktion. Problemet är när kroppen p g a processad mat och gifter hamnar i ett kroniskt inflammationstillstånd.

Vi kan befinna oss i detta tillstånd i flera år utan att känna av det. Eventuellt har vi kanske någon liten pollenallergi, ont någonstans i kroppen eller känner oss trötta. Tänk efter, hur många vuxna känner du som är helt friska och inte har något litet besvär, som en stel nacke, en krånglande mage eller en allergi?

Vi tränar fysiskt mer än någonsin förr, men vi är ändå sjukare än någonsin förr.

Vad kan det bero på?

Vi kan erbjuda ett torrblodstest för att se hur balansen mellan dina 11 essentiella fettsyror ser ut, samt ge enkla råd och tips på kost som stärker kroppen och vad man bör undvika samt tipps på bra kosttillskott.

Konsultation

Tillsammans går vi igenom ditt nuvarande hälsotillstånd.
Vi ser över dina kostvanor, näring och motion och tar ett torrbodstest för att se balansen mellan dina fettsyror. Detta för att se så du har ett bra skydd för hjärta och kärl samt att dina celler fungerar optimalt. Sedan avgör vi vilken behandlingsform som passar bäst för just dig.
Tillhör du en av dom som önskar vara med i en studie för personer med problem i lymfsystemet så är detta något för dig, exempelvis lipödem.
Medlem i Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin

Mias Stillness

Ingång på gaveln 1 trappa ned under frisören Fixit

Buss 120 Sundsvall -Njurundabommen går alldeles utanför dörren.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Enligt tidsbokning
Om du vill ha en akut tid så ring eller smsa till 070-653 38 41 så ska vi se om vi kan hjälpa dig
Adress
Njurundavägen 50A
862 40 Njurunda
Sundsvall / Hudiksvall
Öppna i Google Maps 🗗