Vad vill du boka?

Helhetsperspektivet är viktigt!

Med många års erfarenhet inom friskvård och hälsa, vet jag att kropp och själ hör ihop. Utifrån detta perspektiv anpassar jag mina behandlingar för bästa resultat. För dig som har ont, är trött i kroppen, bär på diffus smärta eller lider av fysisk obalans. Men också för dig som vill få en skön, mjukgörande och avkopplande stund - en helande egen tid på behandlingsbänken.

Om du inte hittar någon ledig tid som passar dig, kontakta mig på 0737016016 eller maila mig på ann-charlotter@hotmail.com så hittar vi en tid!


Varmt Välkommen!


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Massage

Underbart för trötta kroppar och ömma muskler. Ökar blodcirkulationen genom töjningar och strechning av muskler.
Det finns studier som visar på att när vi tar fram huvudet och tittar i våra mobiler, surfplattor, datorer mm så blir det en enorm anspänning för våra muskler runt nacke och axlar. Det är lika mycket belastning som en 8 åring väger ca 25 kg.

Genom träning, rörelse och stretchning kan vi minska på våra besvär.
Ibland krävs 30 min massagebehandling 1-3 ggr för att få igång cirkulationen igen.
Med hjälp av RF/Led/Vakuum i kombination töms cellerna på fett och ökar blodcirkulationen.
En behandling är ganska tuff för kroppen så här rekommenderas att man tar tex benen/mage alterantivt mage/armar vid olika tillfällen.
Mycket goda resultat vid olika typer av ödem.

Huvudvärk och käkproblem

För dig som har mycket huvudvärk och spända käkar, möter jag upp med det du behöver just nu för att kunna assistera din kropp till läkning.

Avslappnande behandling

Ibland när livet snurrar på för fullt och du behöver hjälp med att varva ner kan det vara skönt med en avkopplande massage behandling.
Jag avslutar alltid med ansiktsmassage och om du vill massage i hårbotten. Till varje hårstrå finns en nervcell kopplad och när vi masserar hårbotten kan de flesta av oss att släppa taget om det som känns lite mycket för stunden.


Kraniosakral terapi är en mjuk behandlingsform som verkar djupt i vävnader som tex muskler, organ och ligament.

Under behandlingen söker och identifierar terapeuten låsningar i kroppens flöde och påverkar vävnaden med små, små manipulationer. Detta sätter igång kroppens läkningsprocess.

Det finns många tillstånd och symtom som kan behandlas och förbättras med KS. Vid vanliga problem som t ex värk, migrän eller oro finns en obalans som går att åtgärda. Vävnaden har blivit sammandragen någonstans i kroppen och kan då inte röra sig normalt. I all vävnad finns nerver och när det finns en tillräckligt kraftig störning eller låsning skickas signaler till hjärnan som informerar om ohälsa.
Som terapeut är jag tränad att känna hur vävnaden rör sig vid hälsa respektive ohälsa och kan därför upptäcka restriktioner. Alla människor har restriktioner av olika grad, men de flesta störs inte av dem. Det är först när de blir tillräckligt kraftiga som kroppen larmar och man upplever symptom som smärta, obehag och sjukdomskänsla.

För att känna och hitta kroppens vävnadsrörelser behöver jag vara lätt på handen. Med subtila terapeutiska behandlingstekniker korrigerar jag sedan de störningar i vävnaden som orsakar obehag. Detta får dina symptom att avta och kroppen kan börja läka från djupet.
Det primära syftet med taktil stimulering är att genom beröring frigöra välmående hormonet oxytocin, som har en rad positiva effekter på hälsan. Beröring är grundläggande för nervernas organisation i kroppen. När huden berörs ökar aktiviteten i den del av hjärnan som förmedlar sinnesintryck till andra delar av hjärnan.
Effekterna av beröring och ökat oxytocin i blodbanan är många;
* skapar lugn och ro på djupet
* stärker immunförsvaret
* smärtlindrar
* effektiviserar inlärning
* minnet
Beröring är det effektivaste sättet att sänka cortisol nivåerna och därmed stressen i kroppen

Kombinationsbehandling

Du väljer mellan mina olika behandlingar eller om du önskar en kombination av en eller flera behandlingar.
Klassisk massage, Bindväv, Lymfdränage, Avslappning, Taktil, RF/Led/Vaccum, KranioSakral Terapi, Cellulite, Ansikte, Coachande samtal
RF/Led/Vakuum är i kombination en behandlingsmetod som är smärtfri och lindrande vid olika specifika problem och smärttillstånd i kroppens rörelseapparat.
Radiofrekvensen värmer upp/ner i muskler och leder samtidigt som smärta lindras.
Led- rött ljus stimulerar tillväxt av celler och blått ljus har effekt mot inflammationer.
Vakuum ökar cirkulationen i bindväven under huden och som omsluter muskeln, så att smärtreceptorerna transporteras bort snabbare.
RF/Led/Vakuum är i kombination en behandlingsmetod som är smärtfri och lindrande vid olika specifika problem och smärttillstånd i kroppens rörelseapparat. Tillsammans med massage får du en fantastisk välgörande och avkopplande behandling.

Utrensning cirkulation

Vårt lymfsystem går paralllellt med blodbanan och fungerar som kroppens avloppssystem
Ju äldre vi blir ju sämre lymfsystem.
Det som påverkar vårt lymfsystem förutom att vi åldras är bla, vad vi äter, dricker, sover, tränar, om vi har intagit mycket mediciner, stress. Allt detta påverkar vårt lymfsystem.
En behandling är ca 10 ggr inledningsvis 1-2 ggr/vecka.
Jag arbetar med en vakuum maskin och får då ett effektivare resultat genom att jag lyfter underhuden mot överhuden så blir det en kombination av ökad cirkulation av lymfsystemet och bindvävsmassage.
Orsakerna till en tight bindväv är många - Motion, kost, stress och ålder. Genom att vi har en mjuk och smidig bindväv ökar vi möjligheten till både optimal hälsa och att vi har en bra rörelseapparat.
Bindvävsmassage är en behandling som ökar blodgenomströmningen, frisätter slaggprodukter och sänker nervspänningar i kroppen. Den hjälper musklerna att slappna av, lindrar muskelvärk, ledvärk, kronisk smärt, svullnader och löser upp på djupet.
Eftersom förtätad bindväv och dålig blodcirkulation är en av orsakerna bakom celluliter så behandlas det framgångsrikt genom bindvävsmassage.
Bindväv finns överallt i kroppen, mellan leder, ligament, muskler, organ mm.
En smidig bindväv ökar det allmänna välbefinnandet.

Samtal/livscoachning

För dig som behöver tillfälligt stöd när ljuset på insidan har slocknat.
Min verktygslåda har jag byggt upp utifrån det verkliga livet genom kurser, föreläsningar och de erfarenheter jag fått genom alla mina möten.
Jag har bl a arbetat med personlig utveckling tillsammans med Universal heart. Där jag inspirerade till att våga följa sitt hjärta genom ett ökat medvetande både i grupp och med individuellt stöd.

Företagsmassage

Jag kommer ut till ert företag en heldag för att massera och coacha din personal.
09.00-16.00 Priset är 768:-/timma exklusive moms
Milersättning tillkommer med 180:-

Presentkort

Att ge bort en upplevelse är alltid uppskattat!

Hos mig kan du köpa presentkort på valfritt belopp eller behandling

maila ann-charlotter@hotmail.com eller ring till mig på 0737016016 så så fixar jag efter dina önskemål.

Kropp i Balans

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Lilla Hantverksgatan 7
434 42 Kungsbacka
Vallda-Tingsberget
Öppna i Google Maps 🗗