Vad vill du boka?

Varmt välkommen till ErgonomiCenter i Västerås på Lugna gatan 18 (Finnslätten)

Fri parkering utanför!

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

PT-Pass

Vi erbjuder privatpersoner, företag och föreningar möjlighet till ett PT-pass på plats eller online via Zoom med fokus på rörlighetsövningar.

Vi börjar med en genomgång av hälsodeklaration, rörelsetest för att sedan köra igenom passet på plats i våra lokaler, (kan även erbjudas på plats ute på företag) Rörlighetsövningar i kombination med PNF-stretch och vid behov muskulär behandling för att släppa i de muskler som begränsar rörligheten.

Vanligtvis träffar vi många klienter som är låsta i bröstrygg med anledning av ensidigt eller statiskt arbete, symtom som svårt att andas, låst i rörelser vid rotation av överkropp, smärta ut i arm/händer (nervinklämning) Huvudvärk och yrsel. Höftbegränsningar kan ge smärta som strålar ner i ben, svårt att vrida och att utföra enkla rörelser som att böja sig neråt, bakåt m,m.

Fokuset ligger helt i att hjälpa våra klienter att öka sin rörlighet, och att förstå vinsterna av att inte vara begränsad i rörelser ex i din vardag.

Du får även med dig alla övningar hem så att du själv kan fortsätta att träna på för ökad rörlighet.

Vi skräddarsyr självklart enligt sina önskemål.


Varmt välkomna!
Personlig träning för 2 personer. Ta med kollegan, vännen eller varför inte svärmor och kom och träna tillsammans.

Personliga tränaren är med och lägger upp ett pass som passar båda och garanterar bra pepp.
Boka din kostnadsfria konsultation. Under 30 minuter så går vi igenom vad du vill göra för förändringar, och vad du behöver hjälp med. Vår personliga tränare hjälper dig att hitta ett bra upplägg på träning som passar in i din vardag och utifrån de förutsättningar du har i dag.

Individuellt anpassad träning med möjlighet att testa och ändra i upplägget för att du ska bli så nöjd som möjligt med både resultatet och själva träningsupplägget.

"Allt är möjligt bara man har bestämt sig"

Detta genomförs på telefon eller online via zoom efter överenskommelse!

Träningsprogram

Vi skräddarsyr träningsprogram för dig utifrån din nuvarande status och målsättning.

Efter genomgång via telefon eller online skickas träningsprogrammet via E-post.

Missa inte att du även kan boka Personlig träning på plats hos oss eller online via Zoom.

Kostrådgivning på plats eller online

Under denna timme går vi igenom nuläge och lägger tillsammans upp en plan framåt.

Målet är att du ska få tillräcklig kunskap för att kunna göra medvetna val som förbättrar din hälsa oavsett om du vill gå upp i vikt eller ner i vikt.

Kostrådgivning kan bokas både på plats och online via Zoom. Länk skickas via mail.

Konditionstest

Konditionstest med Monarks ergometercykel 928e

Testet är inte ett maxtest utan är enkelt och ger en bra beräkning av din kondition och ditt (VO2max) Testet innebär en låg risk för testpersonen. Vi testar din maximala syreupptagningsförmåga.

Beskrivning
Testpersonen cyklar först i ca 4 minuter på en låg standardbelastning. med en trampfrekvens på 60 varv per minut. Medelpulsen under sista minuten noteras. Därefter höjer vi belastningen till en högre förvald belstning så att testpersonen uppnår en steady state-puls över 120 slag/minut (< 110 slag7minut för äldre personer)

Samt uppger en upplevd fysisk ansträngning enligt Borgs RPE-skala. Medelpulsen under den sista minuten på den högre belastningen noteras.

VO2max beräknas sedan via könsspecifika ekvationer baserade på skillnaden i puls mellan den högre belastningen och standardbelastningen, en faktor korresponderande till den högre belastningen, puls vid den lägre belastningen och ålder.Varmt välkomna!

Kroppsmätningar

Du förtjänar att må bra och vara frisk!

Med den absolut senaste tekniken inom BIVA mäter vi fettmängd, muskelmassa, extracellulär och intracellulär vätska samt basal ämnesomsättning.

Akerns Bia är validerade och används över hela världen i forskningssammanhang där precision är viktig. Detta är en förutsättning för att kunna lägga upp korrekta kostprogram och tidigt se effekten av de förändringar man gör med kost och/eller träning.

Oavsett om du vill gå ner i vikt, gå upp i vikt, eller optimera din träning så ger denna mätning dig rätt förutsättning för att lyckas. Quick fix är ingen hållbar lösning, utan slutar oftast med dåliga resultat och besvikelse.

Efter avslutad mätning går vi igenom ditt resultat, och du får även resultatet skickat via E-post till dig i en PDF-fil.
Gäller för dig som tidigare har varit på kroppsmätning med Bia 101 Anniversary sport.

Många vill komma tillbaka och följa upp, och då se om kroppen har fördelat om mellan fett & muskler, och även se att de inte ligger på vätske eller energibrist.

Kanske vill du gå upp i vikt, ner i vikt, eller du har börjat träna och vill öka i styrka och muskelmassa. Då är kroppsmätning optimalt för att följa din egna utveckling med medicinsk utrustning som mäter med hög precision.

När du har mätt första gången, så har vi ditt egna referensvärde att utgå ifrån när vi kör uppföljningen.

HRV

Vad är HRV Träning?
HRV står för Hjärt Rytm Variabilitet (Heart Rate Variability) och det är hjärtat som är verktyget i HRV träning. Hjärtats rytm påverkar din upplevelse av inre balans och med HRV Träning lär du att själv påverka hjärtats rytm (hjärtats gas och broms). Du får lära dig andnings- och fokuseringsövningar som skapar balans i det autonoma nervsystemet. Genom HRV Träning och Biofeedback (det pedagogiska verktyget) kan vi förändra vårt beteendemönster, minska stress och lära oss fokusera på det som går att förändra. Då finns förutsättningarna att skapa våra livsmål.

Varmt välkommen att boka en tid!

Kostrådgivning & Kroppsmätning

Du får:

Kostkonsultation
Kostschema
Uppdatering av kostschema varje månad
Totalt 3 träffar med vår kostrådgivare Danny
3 kroppsmätningar med BIA


Du får:

Kostkonsultation
Kroppsmätning med BIA
Kostschema av vår kostrådgivare Danny

1295 SEK
Genomgång av kostdagbok samt förslag på förändringar i kosten som främjar viktnedgång och en god hälsa.

Innan första besöket så ska du som kund skicka in en kostdagbok för minst 3 dagar, som vi sedan använder som underlag för eventuella koständringar.

Mätning av Kroppssammansättning, där vi mäter muskler, fett, intracellulär & Extracellulär vätska. Vi använder Akerns Bia 101 Anniversary Sport som är en medicinsk utrustning och som används på sjukhus. Den mäter med extremt hög precision, och ger en tillförlitlig bild av nuläge.

Massage

I all massage ingår triggerpunktsbehandling vid önskemål
I all behandling ingår triggerpunktsbehandling vid önskemål
I all massage ingår triggerpunktsbehandling vid önskemål

Massage + kroppsmätning

Paketpris på 45 minuter Djupgående behandlande massage och mätning av din kroppssammansättning.
Mätningen görs med 2 elektroder på höger hand och 2 elektroder på höger fot. Med mätningen så ser vi din totala kroppssammansättning som fett, muskelmassa, vätskelager, glykogenförråd samt basal förbränning. Vill du gå ner i vikt, gå upp i vikt så är mätningen en förutsättning för att lägga ett kostprogram som är hållbart över tid.

Hälsovägledning

Har du fastnat i något som besvärar dig? Det kan t,e,x vara smärta i kroppen som ger domningar i fingrar, spänningshuvudvärk, smärta som strålar ner i ben. stress, sömnlöshet. Dålig matlust, och energilöshet.

Ibland höjer vi tröskeln för oss själva och lyssnar inte på kroppen, vilket kan göra att vi fastnar i gamla mönster som vi har svårt att ta oss ur och ändra på.

Boka ett första konsultations-samtal och låt oss tillsammans ta reda på vad nästa steg är för att du ska komma vidare.

Du betalar enkelt via Swish innan samtalet påbörjas!

Tester

Konditionstest (Ekblom BAK)
Som utförs på en Ergometercykel. information gällande din nuvarande kondition. Se mer information på https://www.gih.se/ekblombaktest

Kroppsmätning med Akerns BIA 101 anniversary sport
Med medicin klassad utrustning mäter vi din totala kroppsammansättning och du får då veta hur mycket vatten du har totalt i kroppen, samt intracellulärt, extracellulärt och fördelningen mellan muskler och fett, samt mäter din BMR som visar hur mycket energi din kropp behöver i vila och visas i Kilokalorier. Mätningen går till så att du får ligga på rygg och vi använder elektroder på höger hand och höger fot. Efter genomförd mätning så går vi tillsammans igenom dina resultat. Vilka mäter sig? Motionärer, elitidrottsmän, företag och föreningar. Många mäter sig av anledningen att de vill göra en livsstilsförändring och kanske gå ner i vikt, eller för att bekräfta att de ökar i muskelmassa. Vikten av att ha rätt mängd vatten i kroppen är oerhört viktig.

Blodtryckskoll
Med elektronisk utrustning mäter vi ditt blodtryck med en Blodtrycksmanschett efter några minuters vila. Mätningen utförs sittandes på en stol, alternativt liggandes på rygg.

Pulsoximeter
En Pulsoximeter används till att kontrollera syrehalten i blodet. Pulsoximetern bör visa ett värde mellan 95 och 100 %. Med en kontroll av syresättningen med saturationsmätare får man reda på om du är tillräckligt syresatt.

HRV Stressmätning
HRV står för Hjärt Rytm Variabilitet och det är hjärtat som är verktyget i HRV träning. Hjärtats rytm påverkar din upplevelse av inre balans och med HRV träning lär du dig att själv påverka hjärtats rytm (hjärtats gas & broms) Du får lära dig andnings - och fokuseringsövningar som skapar balans i det autonoma nervsystemet. Genom HRV träning och Biofeedback (det pedagogiska verktyget) kan vi förändra vårt beteendemönster, minska stress och lära oss att fokusera på det som går att förändra.

Förflyttningskunskap

Förflyttningskunskap!

Vår utbildning i Förflyttningskunskap inriktad mot personal inom Vård och omsorg. En vanlig orsak till sjukskrivning är
besvär i rygg, nacke och axlar. Alla tjänar på att motverka uppkomsten av dessa skador.

Vår diplomerade Ergonomiinstruktör erbjuder en matnyttig utbildning i Förflyttningskunskap där vi går igenom grunderna i förflyttning. Vi tränar på grundläggande övningar som:
: Belastningsövningar för ökad kroppskännedom
: Högre upp i säng
: Vändas i säng
: Från säng till rullstol
: Övningar utifrån gruppens önskemål


UTBILDNINGENS MÅL ÄR ATT DU SKA FÅ KUNSKAP OM
• Lämpliga arbetsställningar och arbetsrörelser
• Hur teknisk utrustning och hjälpmedel ska användas
• Hur kroppen reagerar vid lyft och förflyttning
• Grundprinciperna för arbetsmiljörätt (AFS2012:2)


TEORI VARVAS MED PRAKTISKA ÖVNINGAR
Utbildningens innehåll och längd är en halvdag, eller skräddarsys
utifrån önskemål och behov.


Pris anges per deltagare och exklusive moms!

Plats: Växhuset

Tjänster

FRISK PERSONAL ÖKAR LÖNSAMHETEN

Friska och hälsosamma medarbetare är den absolut bästa förutsättningen för ett välmående, välfungerande och lönsamt företag!

Men för att uppnå detta behöver vi kunna se helheten, det vill säga hur pusselbitarna arbetsmiljö, återhämtning, kost och motion hänger samman.

Nu har ditt företag möjlighet att under en eftermiddag få hjälp med att inspirera och motivera er personal till att leva ett friskt och hälsosamt liv.

Tillsammans med Patrick Rapp på Sport Performance Center får ni ta del av föreläsningar och praktiska övningar inom:

Ergonomi på arbetsplatsen
Stress, sömn och återhämtning
Motion och träning
Kostens betydelse och energi

Dagen avslutas med ett träningspass i Sport Performance Centers lokaler, eller på plats hos er.

Önskar ni något mer kan vi naturligtvis skräddarsy innehållet utifrån just era önskemål och behov.

Vill du veta mer? Kontakta ErgonomiCenter i Västerås på telefon 0736-424365 eller e-post info@ergonomicenter.com

Bokas på 0736-424365!

ERGONOMI OCH FÖREMÅLSHANTERING

Minst 6 deltagare!

Vår utbildning i ergonomi, förflyttningsteknik och/eller föremålshantering inriktad mot personal inom alla
typer av verksamheter. En vanliga orsak till sjukskrivning är
besvär i rygg, nacke och axlar. Alla tjänar på att motverka uppkomsten av dessa skador. Vår diplomerade ergonomiinstruktör erbjuder en matnyttig utbildning i ergonomi & förflyttningsteknik eller föremålshantering inriktad mot personal inom alla typer av verksamheter. Den vanligaste orsaken till sjukskrivning är besvär i rygg, nacke och axlar. Alla tjänar på att motverka uppkomsten av dessa skador.

UTBILDNINGENS MÅL ÄR ATT DU SKA FÅ KUNSKAP OM
• Lämpliga arbetsställningar och arbetsrörelser
• Hur teknisk utrustning och hjälpmedel ska användas
• Hur kroppen reagerar vid lyft och förflyttning
• Grundprinciperna för arbetsmiljörätt

TEORI VARVAS MED PRAKTISKA ÖVNINGAR
Utbildningens innehåll och längd skräddarsys
utifrån önskemål och behov.
(AFS2012:2)

Pris anges per deltagare! För mer info eller bokning av kurs ring eller skicka E-post!

Ergonomi Center i Västerås

ErgonomiCenter erbjuder tjänster som:
Personlig träning
djupgående behandlande Massage kombinerat med triggerpunktsbehandling, Kostrådgivning, Kroppsmätning,
kurser i Ergonomi & föremålshantering/förflyttningsteknik
träningsprogram.
HRV - stresshantering
Konditionstester

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Se boka direkt
Adress
Lugna gatan 18
721 36 Västerås
Finnslätten
Öppna i Google Maps 🗗