Vad vill du boka?

Varmt välkommen till ErgonomiCenter i Västerås på Tunbytorpsgatan 7. Fri parkering utanför!
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

HRV

Vad är HRV Träning?
HRV står för Hjärt Rytm Variabilitet (Heart Rate Variability) och det är hjärtat som är verktyget i HRV träning. Hjärtats rytm påverkar din upplevelse av inre balans och med HRV Träning lär du att själv påverka hjärtats rytm (hjärtats gas och broms). Du får lära dig andnings- och fokuseringsövningar som skapar balans i det autonoma nervsystemet. Genom HRV Träning och Biofeedback (det pedagogiska verktyget) kan vi förändra vårt beteendemönster, minska stress och lära oss fokusera på det som går att förändra. Då finns förutsättningarna att skapa våra livsmål.

Varmt välkommen att boka en tid!

Hälsovägledning

Har du fastnat i något som besvärar dig? Det kan t,e,x vara smärta i kroppen som ger domningar i fingrar, spänningshuvudvärk, smärta som strålar ner i ben. stress, sömnlöshet. Dålig matlust, och energilöshet.

Ibland höjer vi tröskeln för oss själva och lyssnar inte på kroppen, vilket kan göra att vi fastnar i gamla mönster som vi har svårt att ta oss ur och ändra på.

Boka ett första konsultations-samtal och låt oss tillsammans ta reda på vad nästa steg är för att du ska komma vidare.

Du betalar enkelt via Swish innan samtalet påbörjas!

Förflyttningskunskap

Förflyttningskunskap!

Vår utbildning i Förflyttningskunskap inriktad mot personal inom Vård och omsorg. En vanlig orsak till sjukskrivning är
besvär i rygg, nacke och axlar. Alla tjänar på att motverka uppkomsten av dessa skador.

Vår diplomerade Ergonomiinstruktör erbjuder en matnyttig utbildning i Förflyttningskunskap där vi går igenom grunderna i förflyttning. Vi tränar på grundläggande övningar som:
: Belastningsövningar för ökad kroppskännedom
: Högre upp i säng
: Vändas i säng
: Från säng till rullstol
: Övningar utifrån gruppens önskemål


UTBILDNINGENS MÅL ÄR ATT DU SKA FÅ KUNSKAP OM
• Lämpliga arbetsställningar och arbetsrörelser
• Hur teknisk utrustning och hjälpmedel ska användas
• Hur kroppen reagerar vid lyft och förflyttning
• Grundprinciperna för arbetsmiljörätt (AFS2012:2)


TEORI VARVAS MED PRAKTISKA ÖVNINGAR
Utbildningens innehåll och längd är en halvdag, eller skräddarsys
utifrån önskemål och behov.


Pris anges per deltagare och exklusive moms!

Plats: Växhuset

Tjänster

Bokas på 0736-424365!

ERGONOMI OCH FÖREMÅLSHANTERING

Minst 6 deltagare!

Vår utbildning i ergonomi, förflyttningsteknik och/eller föremålshantering inriktad mot personal inom alla
typer av verksamheter. En vanliga orsak till sjukskrivning är
besvär i rygg, nacke och axlar. Alla tjänar på att motverka uppkomsten av dessa skador. Vår diplomerade ergonomiinstruktör erbjuder en matnyttig utbildning i ergonomi & förflyttningsteknik eller föremålshantering inriktad mot personal inom alla typer av verksamheter. Den vanligaste orsaken till sjukskrivning är besvär i rygg, nacke och axlar. Alla tjänar på att motverka uppkomsten av dessa skador.

UTBILDNINGENS MÅL ÄR ATT DU SKA FÅ KUNSKAP OM
• Lämpliga arbetsställningar och arbetsrörelser
• Hur teknisk utrustning och hjälpmedel ska användas
• Hur kroppen reagerar vid lyft och förflyttning
• Grundprinciperna för arbetsmiljörätt

TEORI VARVAS MED PRAKTISKA ÖVNINGAR
Utbildningens innehåll och längd skräddarsys
utifrån önskemål och behov.
(AFS2012:2)

Pris anges per deltagare! För mer info eller bokning av kurs ring eller skicka E-post!

Rådgivning och Kroppsmätning

Boka ditt första rådgivningssamtal och gör samtidigt en kroppsmätning som visar fett, muskler, näring och vattennivå i din kropp.

Efter första samtalet så bestämmer du själv vad du vill göra fortsättningsvis. Kanske vill du gå ner i vikt,gå upp i vikt, öka i muskler, minska i fett.

Vi mäter med Bia 101 Anniversary sport, som är utvecklad under mer än 30 år, och det används både inom sjukvård och friskvård för att mäta på en hög nivå och med en större noggrannhet än T,e,x Tanita-våg.

Kostrådgivning & Kroppsmätning

Genomgång av kostdagbok samt förslag på förändringar i kosten som främjar viktnedgång och en god hälsa.

Innan första besöket så ska du som kund skicka in en kostdagbok för minst 3 dagar, som vi sedan använder som underlag för eventuella koständringar.

Mätning av Kroppssammansättning, där vi mäter muskler, fett, intracellulär & Extracellulär vätska. Vi använder Akerns Bia 101 Anniversary Sport som är en medicinsk utrustning och som används på sjukhus. Den mäter med extremt hög precision, och ger en tillförlitlig bild av nuläge.

KroppsmätningarDu förtjänar att må bra och vara frisk!

Med den absolut senaste tekniken inom BIVA mäter vi fettmängd, muskelmassa, extracellulär och intracellulär vätska samt basal ämnesomsättning.

Akerns Bia är validerade och används över hela världen i forskningssammanhang där precision är viktig. Detta är en förutsättning för att kunna lägga upp korrekta kostprogram och tidigt se effekten av de förändringar man gör med kost och/eller träning.

Oavsett om du vill gå ner i vikt, gå upp i vikt, eller optimera din träning så ger denna mätning dig rätt förutsättning för att lyckas. I detta ingår kostrådgivning där vi ser över dina nuvarande kostvanor för att sedan skräddarsy ett upplägg som är hållbart över tid. Quick fix är ingen hållbar lösning, utan slutar oftast med dåliga resultat och besvikelse.
Gäller för dig som tidigare har varit på kroppsmätning med Bia 101 Anniversary sport.

Många vill komma tillbaka och följa upp, och då se om kroppen har fördelat om mellan fett & muskler, och även se att de inte ligger på vätske eller energibrist.

Kanske vill du gå upp i vikt, ner i vikt, eller du har börjat träna och vill öka i styrka och muskelmassa. Då är kroppsmätning optimalt för att följa din egna utveckling med medicinsk utrustning som mäter med hög precision.

När du har mätt första gången, så har vi ditt egna referensvärde att utgå ifrån när vi kör uppföljningen.

Massage

I all massage ingår triggerpunktsbehandling vid önskemål
I all behandling ingår triggerpunktsbehandling vid önskemål
I all massage ingår triggerpunktsbehandling vid önskemål

Massage + kroppsmätning

Paketpris på 45 minuter Djupgående behandlande massage och mätning av din kroppssammansättning.
Mätningen görs med 2 elektroder på höger hand och 2 elektroder på höger fot. Med mätningen så ser vi din totala kroppssammansättning som fett, muskelmassa, vätskelager, glykogenförråd samt basal förbränning. Vill du gå ner i vikt, gå upp i vikt så är mätningen en förutsättning för att lägga ett kostprogram som är hållbart över tid.

Träning

Kom igång - träningsprogram. Genomgång av din nuvarande status, med uppstart av träningsprogram som är skräddarsytt just för dig - 60 minuter. Passar perfekt för dig som vill göra en livsstilsförändring och komma igång med träningen. Vi lägger mycket vikt på enkla och funktionella övningar.

Träning + Mätning

Kombinera ditt ledarledda träningspass med en mätning av kroppssammansättning. Ett bra sätt att få igång en positiv förändring, och utefter nuläge och dina mät-resultat så skräddarsyr vi ett program som är hållbart över tid. Quick Fix är lika med (NO FIX)

Med den absolut senaste tekniken inom BIVA mäter vi fettmängd, muskelmassa, extracellulär och intracellulär vätska samt basal ämnesomsättning.

Akerns Bia är validerade och används över hela världen i forskningssammanhang där precision är viktig. Detta är en förutsättning för att kunna lägga upp korrekta kostprogram och tidigt se effekten av de förändringar man gör med kost och/eller träning.

Oavsett om du vill gå ner i vikt, gå upp i vikt, eller optimera din träning så ger denna mätning och träningen dig rätt förutsättning för att lyckas. I detta ingår kostrådgivning där vi ser över dina nuvarande kostvanor för att sedan skräddarsy ett upplägg som är hållbart över tid. Quick fix är ingen hållbar lösning, utan slutar oftast med dåliga resultat och besvikelse.
Medlem i Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin

Ergonomi Center i Västerås

ErgonomiCenter erbjuder tjänster som:
djupgående behandlande Massage kombinerat med triggerpunktsbehandling, Kostrådgivning, Kroppsmätning,
kurser i Ergonomi & föremålshantering/förflyttningsteknik
träningsprogram.
HRV - stresshantering

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Se boka direkt
Adress
Tunbytorpsgatan 7
721 37 Västerås
Tunbytorp
Öppna i Google Maps 🗗